11111111111111

Претражи овај блог

петак, 29. март 2013.

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА МИЛАНСКОГ ЕДИКТА У ЕПАРХИЈИ БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКОЈ

Јуче је, 28. марта т.г. са почетком у 16:30 часова у просторијама епископији у Бос. Петровцу под предсједањем његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког г. Хризостома одржана заједничка радна сједница Епархијске комисије за припрему и организацију обиљежавања 1700-годишњице јубилеја миланског едикта и спољних сарадника ангажованих из Музеја РС и Философског факултета у Бања Луци.

Централно обиљежавање овог значајног Јубилеја на нивоу епархије бихаћко-петровачке одржаће се у Дрвару 18. и 19. октобра 2013.године. Преосвећени владика Хризостом сазвао је ову радну сједницу као би се прецизирали задаци и обавезе, али и да се сви ангажовани на овом пројекту упознају ради предстојеће сарадње. Договорено је да се:

18. Октобра 2013. године у 17:00 часова отвори Изложба слика атрифаката везаних за римски период на просторима епархије бихаћко-петровачке, икона и других експоната везаних за милански едикт, св. цара Константина и Цркву Христову;

19. Октобра 2013. године са почетком у 8:30 часова одржи Научни скуп на тему: РАНО ХРИШЋАНСТВО НА ПРОСТОРИМА ЕПАРХИЈЕ БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКЕ  са посебним  освртом на 3. и 4. вијек и период цара Константина

Истог дана, ако Бог да, биће и промоција монографије: Црквишта и манастиришта на простору епархије бихаћко-петровачке (трагом несталих) која је у припреми.

Богољуб-Р.


Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Нема коментара:

Постави коментар