11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 28. март 2013.

Окупиране територије: Наставља се отимачина српске имовине

Окупиране територије – Отимање српске имовине на окупираним територијама не престаје од 1999. године до данас – Шиптари са окупираних територија до српских кућа и имања најчешће долазе преваром, а међународна заједница ћути.

Шиптари имовину укњиже на своје име на основу лажних купопродајних уговора и пуномоћја, те тако постају власници. Да би вратили имовину Срби су принуђени на дуге, исцрпљујуће и неизвесне судске спорове пред нелегалним косовским судовима, јавља Радио-телевизија Србије (РТС).


Некретнинама на окупираним територијама тргују чак и преминуле особе, а крађом идентитета и поседујући фалсификоване личне карте преваранти продају српске куће, земљу, станове. Служе се и злоупотребом пуномоћја које им дају пријатељи или рођаци, па уместо да штите, најчешће продају имовину.

Адвокат Славиша Вукосављевић каже да људи углавном касно сазнају да су остали без имовине, да се оно што се до јуче водило на њима или на неком претку данас води на трећем лицу које нити знају нити су му икада дали пуномоћје.

И надлежни кажу да овакве преваре нису од јуче, проблем датира од јуна 1999. године, с доласком међународних снага и одласком Срба. Начелник управног округа Владета Костић сматра да би управо заједница српских општина ријешила то питање, али заједница са „извршним овлашћењима у судству и полицији“.

„Та заједница српских општина имала би и овлашћења што се тиче урбанистичког плана, онда бисмо имали увид и у катастарске листе и до оваквих проблема не би долазило, а успели бисмо и институционално да исправимо ове грешке и проблеме људи с којима се сада сусрећу“, каже Костић.

Са окупираних територија после 1999. године избегло је више од 30.000 српских породица, а вредност имовине, коју су тамо оставиле процењује се на најмање четири милијарде долара.


Извор: ВасељенскаТВ

Нема коментара:

Постави коментар