11111111111111

Претражи овај блог

петак, 14. децембар 2012.

Мирославу Мишковићу одређен притвор до 30 дана

БЕОГРАД – Специјални суд у Београду одредио је рано јутрос притвор до 30 дана власнику „Делта холдинга” Мирославу Мишковићу, његовом сину Марку, власнику „Нибенс групе” Милу Ђурашковићу и још четворици њихових сарадника, док су тројица осумњичених пуштени да се бране са слободе, рекао је Танјугу тужилац за организовани криминал Миљко

Радисављевић. Са слободе ће се бранити бивши директор ПЗП „Ниш” Милутин Гашевић бивши акционар ПЗП „Ниш” Зоран Каитовић и директор „Делта брокера” Предраг Филиповић.

 Тужилаштво је, након саслушања, донело наредбу о спровођењу истраге против свих десет осумњичених, са власником „Делта холдинга” на челу, због сумње да су злоупотребом положаја извлачили новац из путарских предузећа и себи прибавили корист од око 30 милиона евра.

Истрага ће бити спроведена против Мирослава Мишковића његовог сина Марка Мишковића, власника „Нибенс групе” Ђурашковића и још седморице њихових сарадника.

Поред двојице Мишковића и Ђурашковића, истрагом ће бити обухваћени и Гашевић и Каитовић, бивши директор ПЗП „Ниш „ Зоран Михаиловић, председник Скупштине акционара ПЗП „Ниш” Дејан Јевтић, директор „Делта брокера” Предраг Филиповић, директор „Шер корпорације” Ристо Ристић и проценитељ „Конзита” Рашо Здравко.

Према наводима кривичне пријаве Управе криминалистичке полиције, Мирослав и Марко Мишковић, као и Ђурашковић су, од 2005. до краја 2010. године, као сувласници у приватизованом Предузећу за путеве „Ниш”, а преко њега и сувласници више предузећа за путеве - „Београд”, „Крагујевац”, „Врање”, „Срем пут”, „Бачка пут” и других, неосновано из тих предузећа извукли новац и имовину вредну од око 30 милиона евра.

Како је тужилац за организовани криминал Радисављевић јуче прецизирао, осумњичени су од заједничког посла зарадили око 30 милиоина евра, од чега је Марку Мишковићу припало од 17 до 19 милиона евра, Ђурашковићу 10 милиона евра, а предузећу „Хемслејд” 1,2 милиона евра.


Извор: Политика

Нема коментара:

Постави коментар