11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 23. октобар 2012.

Okončan protest "Samoopredeljenja"

Oko trista aktivista pokreta "Samoopredeljenje" i građana Kosova održalo je danas u centru Prištine novi protest, zbog, kako je rečeno, policijskog nasilja prema pripadnicima tog pokreta tokom jučerašnjih demonstracija.


Protest u bulevaru Majke Tereze završen je mirno, a njega su obezbeđivale daleko manje snage policije u odnosu na jučarašnji dan kada je protest eskalirao u sukob demonstranata i policije.

Na čelu protesta, koji je bio usmeren i protiv razgovora izmedju kosovskog premijera i premijera Srbije Hašima Tačija i Ivice Dačića, su sve vreme bili poslanici Skupštine Kosova iz redova "Samoopredeljenja", na čelu sa liderom pokreta Aljbinom Kurtijem.

Oni su uzvikivali parole usmerene protiv razgovora Tačija i Dačića, a nosili su parole na kojima je pisalo - “Sa lopovima nema države”, “Ujedinjenje sa Albanijom, ne trgovina sa Srbijom” i slično.

Kosovski premijer Hašim Tači prethodno je pozvao pristalice tog pokreta da obustave ulične proteste. Tači je pozvao i lidera "Samoopredljenja" Aljbina Kurtija da se "vrati u parlament i ne preti (vladinim) instiucijama anarhijom", preneo je AFP.


Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар