11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 23. октобар 2012.

Обавештење Црквене општине у Жабљу

Управа Српске православне црквене општине у Жабљу, изражава благодарност Општини Жабаљ, првенствено Председнику Општине Господину Чедомиру Божићу, Председнику Скупштине Општине Господину др Драгану Злоколици, Члановима Општинског Већа у Жабљу, директору фирме Потисје из Кањиже Господину Јанеи Иштвану, директору Шећеране Шајкашка из Жабља, Господи Радовану и Драгану Мрђену, власницима фирме Пријански из Жабља и благочестивом народу, који су својим прилозима допринели да у овој години, комплетно обновимо парохијски дом, купимо нов бибер цреп за кров Светониколајевског храма у Жабљу, (33000. комада), који смо данас довезли и сложили у порту храма.

Добротом Општине Жабаљ, урађен је пројекат за обнову храма и иста је даровала Светониколајевској Светињи Свете Сасуде и ново озвучење. Користим прилику да позовем све људе добре воље, а нарочито жабаљчане да, ма где они сада боравили, узму учешћа у обнови цркве Светог Николаја у Жабљу.

Подсећамо Вас на велику одговорност и још већу част, тиме што смо од Бога изабрани да баш ми, својим прилозима, трудом и радом обновимо молитвени дом у коме ћемо се и ми и наша поколења као наши преци молити Господу Богу за благоверни и христољубиви род наш и спасење душа наших.

Не желећи да икога изоставимо у овом Богоугодном делу, позивамо Вас да у оној мери у којој можете, путем наменске уплатнице, коју можете узети у Светониколајевском храму у Жабљу, издвојите Ваш прилог како бисмо успели да завршимо овај велики Богољубиви подухват, замену новог црепа и дотрајале грађе на крову храма Светог оца Николаја у Жабљу.
Молимо Свемогућег Господа да Вашу добру вољу благослови, жртву награди и подари Вам свако добро!

НАЛОГ ЗА УПЛАТУ

Сврха уплате: За обнову цркве Светог оца Николаја у Жабљу
Прималац: Епархија Бачка ЦО Жабаљ
Рачун примаоца: 355-1046140-46

Протопрезвитер Остоја Нијемчевић
Архијерејски намесник жабаљски

ФОТОГАЛЕРИЈА

Нема коментара:

Постави коментар