11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 3. септембар 2012.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ОД 8. ДО 11. СЕПТЕМБРА БОРАВИ НА ПОДРУЧЈУ МИТРОПОЛИЈЕ ДАБРОБОСАНСКЕ

 Његова светост патријарх српски господин Иринеј боравиће од 8. до 11. септембра на подручју Митрополије дабробосанске.

Патријарх Иринеј предводиће делегацију Српске православне цркве /СПЦ/ на великом међународном скупу "Свјетски сусрет за мир", који ће од 9. до 11. септембра бити одржан у Сарајеву.



Његова светост допутоваће у Сарајево са више архијереја СПЦ у суботу 8. септембра, гдје ће у недјељу ујутро, 9. септембра, у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву началствовати Светом архијерејском литургијом, уз саслужење представника високих делегација Цариградске, Александријске, Руске и Румунске патријаршије, више архиепископа, митрополита и епископа СПЦ и осталих помјесних православних цркава.

Патријарх Иринеј ће истог данас у вечерњим часовима присуствовати отварању еминентног међународног скупа.

Његова светост ће у понедељак, 10. септембра, учествовати и говорити на панелу о теми "Љубав према сиромашнима - пут ка екуменизму", а у уторак, 11. септембра, присуствовати затварању скупа.

На овом интернационалном сусрету, који је оцијењен као највећи религијски и политички догађај у БиХ од посљедњег рата до данас, у организацији заједнице "Светог Егидија" из Рима, очекује се учешће и великодостојника осталих православних цркава у свијету и других великих свјетских религија, те политичких и јавних личности.



Извор: Митрополија Дабробосанска

Нема коментара:

Постави коментар