11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 12. август 2012.

Osmočlana porodica na ulici

Živeli su 12 godina bez vode i struje u podrumu oronule kuće u Kuršumliji, a sad nemaju ni to. Porodica Jevtić iz Kuršumlije mora da se iseli na ulicu zbog otkaza. 


 Osmočlana porodica Jevtić iz planinskog sela Ljutova kod Kuršumlije, posle 12 godina života u podrumu oronule kuće u Kuršumliji, mora da se iseli zbog otkaza.


Iako su pomoć tražili od nadležnih institucija, niko im nikada nije pomogao.

Iz planinskog sela Ljutova doselili su se kada su deca trebala da krenu u školu, pre 12 godina, i uselili u podrum trošne kuće.

Planirali su da taj smeštaj bude privremen, ali su tu ostali sve do sada. U podrumu su živeli bez vode i struje, a za pomoć su se obraćali svim nadležnim institucijama. Odgovora nije bilo.

 Nedavno su dobili otkaz i morali su da se isele i iz tog podruma. Uz pomoć građana Kuršumlije uselili su se u kuću čija je gradnja tek počela. Kuću im je dao poznanik, pokrili su je najlonima, a struju nemaju.

"Svaki dan gledamo u nebo da l će bude kiša, krov nema, da ne bude puna soba vode," kaže otac Radimir. On sam radi u šumi i od svoje zarade može da obezbedi samo za brašno.

Njihovo šestoro dece odlični su đaci, ali neće moći da nastave školovanje. Najstarija Radila završila je gimnaziju sa odličnim uspehom, ali nema uslova da nastavi sa školovanjem. U školu najčešće za užinu nose samo po parče hleba, a katkad idu i gladni. Nekad nemaju ništa za ručak ili večeru, a često jedu samo suv hleb.

Niko u porodici nema zdravstveno osiguranje i zdravstvene knjižice.

(B92, Foto: Print Screen video))


Izvor: Smedia

1 коментар:

  1. Meni nije jasno zašto ljudi koji su svesni da nemaju finansijskih mogućnosti prave toliku decu. Ajde jedno dva u takvim uslovima, ali praviti 6-oro dece, a da pri tom 12 godina žive bez osnovnih potrepština je u najmanju ruku neodgovorno i nehumano prema toj deci.

    ОдговориИзбриши