11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 30. август 2012.

Dvostruko ubistvo i poruka: "Oslobodite Pusi rajot"

 Ruska policija otkrila je tela dve ubijene žene u njihovom stanu u gradu Kazanj, sa porukom u kojoj se traži oslobađanje članica pank grupe "Pusi rajot", nedavno osuđenih na dve godine zatvora zbog nedozvoljenog performansa u ruskoj crkvi.

Žrtve su majka (76) i ćerka (38), kojima je ubica zadao nekoliko uboda nožem, a potom njihovom krvlju na zidu sobe, na engleskom jeziku, ispisao poruku : "Oslobodite Pusi rajot".

Policija pretpostavlja da se dvostruko ubistvo dogodilo između 24. i 26. avgusta i da ubica želi porukom namerno da dovede policiju u zabludu i skrene pažnju na pristalice pank grupe.

Advokat članica "Pusi rajota" Nikolaj Polozov napisao je na svom Tviter profilu da je u pitanju ili "grozna provokacija" ili da je reč o psihopati.

"Žao mi što neki čudaci koriste ime benda", napisao je Polozov.

Sud u Moskvi je sredinom meseca osudio tri članice pank benda na dvogodišnje kazne zatvora zbog huliganstva motivisanog verskom mržnjom nakon što su u februaru izvele pank molitvu u Hramu Hrista spasitelja u kojoj traže odlazak sa vlasti predsednika Vladimira Putina.

Suđenje devojkama iz benda izazvalo je talas kritika u međunarodnoj, ali i u ruskoj javnosti.

Prema danas objavljenom istraživanju javnog mnjenja, trećina Rusa smatra da je dvogodišnja zatvorska kazna preoštra, dok drugih 31 odsto veruje da je u pitanju adekvatna kazna.
 

autor: DjO izvor: Tanjug


Izvor: Novimagazin

Нема коментара:

Постави коментар