11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 31. јул 2012.

Prete Crnogorcu koji je izbacio Srbe, ali mu kafana nije demolirana

Vlasnik Etno sela "Kadmi" na Njegušima Milo Kadija, koji je iz restorana izbacio majku sa petoro dece i monahinju Srpske pravoslavne crkve jer su Srbi, prijavio je crnogorskoj policiji da mu stižu preteće SMS poruke, pišu današnje podgoričke "Vijesti".

Nisu dobro došli: Veselinka Rajković sa decom
Kako navodi dnevnik na svom internet portalu, Kadiju je cetinjska policija saslušavala više od pola sata, a mobilni telefon i kartica su uzeti kako bi policija pokušala da utvrdi s kojih adresa su stizale preteće poruke.

"Vijesti" pišu i da su pojedini mediji objavili da je restoran "Kadmi" demoliran, ali da takav slučaj ipak nije prijavljen policiji.


Kadija je u subotu iz restorana u subotu izbacio Veselinku Rajković, njeno petoro dece i monahinju, uz opasku da tu za njih "nema hrane", jer je tu "sve crnogorsko".

Kako piše dnevnik, Kadija je njihovom novinaru najpre kazao: "To se desilo zato što mi je bilo milo", koristeći uz to psovke.

Nakon pet minuta on je nazvao novinara "Vijesti" i rekao: "Napiši da sam crnogorski nacionalista", i da "Srbi ne mogu da jedu kod mene".

Uputio je i niz pogrdnih reči za monaštvo Srpske pravoslavne crkve.

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu srpskog parlamenta Aleksandar Čotrić zatražio je juče od Vlade Srbije da zbog slučaja hitno protestuje kod crnogorskih vlasti.
Izvor: 24sata

Нема коментара:

Постави коментар