11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 30. јул 2012.

Narod protiv "Bus Plusa": Danas novi protest

Udruženja "Narod protiv Bus plusa" i "99 odsto" danas u 17.30 na Trgu Republike organizuju nov protestni skup "Bojkot Bus Plusa". Zahtevi - smanjenje cena karata u gradskom prevozu, obezbeđivanje besplatnog prevoza za određene kategorije stanovništva, ukidanje Bus Plus sistema i raskid ugovora sa firmom Apeks.


 Udruženje "Narod protiv Bus Plusa" najavilo je da će danas na Trgu Republike u 17.30 sati održati protest kojim će biti označen početak kampanje "Bojkot Bus Plusa".

Organizatori su najavili i protestnu šetnju do Skupštine grada Beograda.

Prošle sedmice predstavnici udruženja "Narod protiv Bus Plusa" i "99 odsto", koji se protive novom načinu kontrole karata u beogradskom javnom prevozu, postigli su dogovor o zajedničkom delovanju i usaglasili zahteve.

Zatraženo je smanjenje cena karata u gradskom prevozu, obezbedjivanje besplatnog prevoza za odredjene kategorije stanovništva, ukidanje Bus Plus sistema i raskid ugovora sa firmom Apeks (Apex).

Organizatori današnjeg protesta takodje traže od nadležnih organa da istraže i javnost obaveste o svim radnjama vezanim za tender kao i o vlasničkoj strukturi konzorcijuma firmi koje su zadužene za Bus Plus, kao i njihove ukupne prihode i rashode.

Takođe se zahteva da se pokrene krivična odgovornost zbog materijalne štete i, kako se navodi, protivustavnog progona gradjana.

(S media, Beta)
Foto: Bus Plus 

Нема коментара:

Постави коментар