11111111111111

Претражи овај блог

среда, 18. јул 2012.

Освећење звонаре и новог крста у Видбију


У недељу 15.јула, на празника Полагања ризе Пресвете Бопгородице, Његово Преосвештенство Епископ Канадски г.Георгије, служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Св.Арсенија Сремца у Видбију уз саслужење; протојереја-ставрофора Милована Средојевића, локалног пароха и јереја Ивана Радовића.

Повод за Канонску посету Владике Георгија било је освећење новообновљене звонаре и крста, које је обављено након замвоне молитве уз молитвено присуство великог броја присутних верника.

По освећењу звонаре најпре се присутнима беседом обратио прота Милован, који је заблагодарио Господу Богу на овако дивном дану и догађају који их је окупио, поздравивши све присутне, а нарочито Владику Георгија који је уложио свој труд, љубав и време да дође и благослови све вернике ове парохије. Том приликом Владика је уручио Архијерејске грамате најзаслужнијим парохијанима за обнову звонаре.

Потом се беседом обратио Владика Георгије који је у својој беседи говорио о значају сабрања око Христа Господа и цркве Његове на Светој Литургији  зажелевши да са нове звонаре звона никада не престану да славослове име Божије и да никада не престану да позивају све људе добре воље на молитвена Литургијска сабрања.

Последња  се обратила и градоначелница града Видбија која је српској заједници честитала овај леп догађај који је на понос не само Србима већ и свим другим грађанима града Видбија.
После тога сви су учествовали у трпези љубави коју су спремиле вредне сестре чланице Кола српских сестара.

Извор: Епархија канадска

Нема коментара:

Постави коментар