11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 30. јул 2012.

Бивши Премијер Р. Македоније, Љубчо Георгиевски: Архиепископ Јован је политички затвореник

 Бивши Премијер Р. Македоније Љубчо Георгиевски, у чије време је 2002. год., и почео прогон Његовог Блаженства Архиепископа охридског и Митрополита скопског г.г. Јована, у свом најновијем интервјуу скопском недељнику "Фокус" (бр. 891/892, 27.07.2012), осврће се и на дешавања, која се тичу савремених црквених догађаја у Р. Македонији.


У поменутом разговору са уредником недељника "Фокус", Бивши Премијер Р. Македоније истиче да је за њега лично непобитан факт да је - Архиепископ Јован политички затвореник!

Љубчо Георгиевски је и раније изјављивао да случај Архиепископа Јована и Православне Охридске Архиепископије није ништа друго до политички монтиран процес и да црквена питања у Р. Македонији коначно морају почети да се решавају дијалогом, а не затварањима Архиепископа Јована, Епископа, монаштва и верника Православне Охридске Архиепископије (А1on, 30.05.2012)!

У Р. Македонији се већ десет година систематски уназађују демократски процеси гажењем верских слобода тиме што се спроводи политички мотивисан државни прогон Архиепископа Јована, против кога држава у континуитету, чим заврши један, почиње нови судски процес, а последњим судским процесом почео је прогон и против осталих Епископа, монаштва и верника свеправославно признате Православне Охридске Архиепископије, са циљем – њеног уништења!


Извор: ПОА

Нема коментара:

Постави коментар