11111111111111

Претражи овај блог

субота, 28. април 2012.

Конгрес шпанских посланика размотриће питање забране Корана

Конгрес шпанских посланика размотриће питање забране Корана
© Flickr.com/*Muhammad*/cc-by

Космија за уставно законодавство Когреса посланика Шпаније размотриће питање забране Корана.


Одговарајућу изјаву доњем дому Парламента, Министарству унутрашњих и спољних послова, као и Администрацији премијера Шпаније упутио је Имран Фирасат, пакистански политички избеглица који на законитим основама живи у Шпанији. У свом писму он је у 10 тачака засновао неопходност усвајања такве одлуке. По његовим речима Коран је страшна књига која позива муслиманску заједницу на џихад, убијање невиних људи и уништење мира на планети. Управо у Корану лежи одговорност за све терористичкие акте последњих година који су однели хиљаде живота, пише подносилац захтева. Реч је пре свега о серији експлозија у Мадриду у марту 2004. године, у којима је погинуло на стотине Шпанаца а више од две хиљаде људи је повређено. Своје обраћање Имран Фираст завршава речима о неопходости забране књиге свете за муслимане, која представља велику претњу по слободно друштво у Шпанији.

Одлуку шпанских конгресмена који су обећали да ће размотрити обраћање бившег муслимана Имран Фирасат је дочекао са великим одушевљењем. То следи из његовог писма упућеног учесницима дискусионог блога Гејтс оф Виена. Био сам убеђен да шпанска влада неће одговорити на моје писмо, или д ће ме игнорисати, пошто не жели да ступи у конфликт са муслиманима. Али подрави и аплаузи у шпанском парламенту су сведочили о томе да су они примили ово питање озбиљно, признали ургенцију и упутили је Уставној комисији, пише грађанин Пакистана.

Међутим, коментатор националног радија Шпаније Антинио Виенте изјавио је у интервјуу за Глас Русије да ће предлог Имрана Фирасата о забрани Корана тешко стећи снагу закона.

По мени, ова идеја нема никаквих шанси да буде одобрена.
Влада земље више је заинтересована за интеграцију муслимана у шпанско друштво, наставља новинар. О томе између осталог говори одобрени ових дана на владајућој странци план за помоћ бившим затвореницима осуђеним за тероризам.


Влада је донела ову одлуку зато што затвори не доприносе исправљању и рехабилитацији затвореника. Напротив, они само увећавају мржњу терориста. Из тог разлога министар инсотраних послова Шпаније Хорхе Фернандес Диас сматрао је да је сврсисходно усвојити одлуку о смањењу затворских казни за оптужене за тероризам.

У међувремену Имран Фирасат, надахнут одговором Конгреса посланика Шпаније, не планира да се зауставља на постигнутом. Примање моје ургениције у Парламенту позива ме и наводи да учиним много више против распростирања исламизма. Ево зашто се у скорије време спремам да пошаљем више обраћања Врховном суду Шпаније и Европском суду.


Извор: Глас Русије

Нема коментара:

Постави коментар