11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 29. март 2012.

Косово (не)може у Лондон

Европски парламент прихватио је предлог посланице Зелених Улрике Луначек да се МОК позове да омогући Косову да учешће на Олимпијским играма 2012. у Лондону. "Спортисти са Косова на ОИ могу само у склопу ОК Србије", поручује Владе Дивац.

Косово поново покушава да избори учешће на међународним такмичењима. Европски парламент прихватио је реуолуцију у којој се између осталог Међународни олимпијски комитет позива да омогући Косову учешће на Олимпијским играма.

lunacek.jpg
Луначекова гура Косово на ОИ

Амандман којим се тражи учешће на овом такмичењу поднела је посланица Зелених Улрике Луначек.

У Олимпијском комитету Србије сматрају да су шансе да се Косову одобри одлазак на ОИ минималне. Председник ОК Србије Владе Дивац рекао је да спортисти са Косова на највеће спортско такмичење могу да оду само као део нашег тима.

"Зна се какав је став Међународног Олимпијског комитета. Постоји повеља, постоје јасни закони, односно јасне одредбе које су донете раније и зна се да Косово не може да учествује на ОИ самостално", рекао је Дивац.

vlade-divac.jpg
Дивац: Косовски спортисти на ОИ само под српском заставом

"Иначе када је у питању идеја да Косово самостално учествује, то је политичко питање и тиме треба да се бави држава а не Олимпијски комитети нити МОК... Када је у питању правилник, он је јасан и недвосмислен, Косово је део Србије и они могу само под нашом заставом да наступе на Играма у Лондону", додао је Дивац.


Извор: РТС

Нема коментара:

Постави коментар