11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 15. децембар 2011.

Beovoz s likom Hitlera i danas krstari gradom

Vagon “Beovoza” na kojem je iscrtan lik Adolfa Hitlera i kukasti krst i danas krastari gradom, a u JP "Železnice Srbije" tvrde da će tokom dana naruženu kompoziciju zameniti rezervnom kako ne bi remetili planirani red vožnje.
U Železnicama Srbije kažu da će tokom dana ispraviti grešku


Iako su u JP "Železnice Srbije", koliko već sinoć, najavili da će ispraviti grešku i prefarbati vagon, u ovom preduzeću danas ističu da će do kraja dana celu kompoziciju zameniti. Dotle će "Beovoz" i dalje prevoziti građane.

- Pošto je reč o avionskom tipu voza koji se sastoji iz jednog dela i nije sastavljen od vagona potrebno je zameniti celu kompoziciju, a to nije toliko jednostavan posao. Potrebno je usaglasiti tako poslove da ne bi trpeo red vožnje, a samim tim i veliki broj putnika - kažu u JP "Železnice Srbije" i dodaju da će tokom dana biti poznato da li će i ko biti odgovoran za ovaj propust.
 
Fotografiju sa grafitom na kojem su nacrtani Hitler i kukasti krst na “Beovozu” načinio je naš čitalac, inženjer Petar B. na stanici Vukov spomenik. Kaže da nije mogao da poveruje u to šta vidi, kao i da zato nije želeo da se vozi “Beovozom”.

- Dva dana gledam Hitlera i kukasti krst na “Beovozu” i to obično oko 16 sati, koji ide u pravcu Pančeva. Mnogi putnici zaobilaze taj vagon i neće da uđu na ta vrata. Ovo je više nego skandalozno da neko može da pusti vagone sa simbolima nacizma u saobraćaj. Video sam da se i drugi ljudi zgražavaju. A o počiniocu ovog nedela nemam komentar - kazao je Petar B.

Нема коментара:

Постави коментар