11111111111111

Претражи овај блог

среда, 6. септембар 2023.

Узбуна на друштвеним мрежама: Српски туристи заробљени у хотелу у Грчкој, вода дошла до првог спрата

Узбуна на друштвеним мрежама: Српски туристи заробљени у хотелу у Грчкој, вода дошла до првог спрата
Катастрофалне поплаве у Грчкој, у области Пилион

Полуострво Пилион најтеже је погођено данашњим невременом у Грчкој. Како јављају чланови групе „Грчка инфо“ на друштвеним мрежама, делови полуострва су без струје, воде и интернета. Туристи су онемогућени да напусте хотеле, а у једном од њих у коме су смештени српски туристи, вода је допрла до првог спрата, наводи се. 

 

У протеклих неколико сати олујно невреме „Данијел“ погодило је шире подручје града Волоса, полуострво Пилион и острво Скијатос, са великим количинама падавина стварајући огромне проблеме.

У невремену су страдале две особе, а десетине људи је заробљено у хотелима на плажама Волоса, преносе грчки медији.

Катастрофалне поплаве у Грчкој 

Званичници Пилиона саопштили су да се пет особа води као нестали.

Драматични снимци стижу из Грчке, нарочито из области Волоса и Пилиона где су услед поплаве, многи аутомобили завршили у мору.

Грчка полиција је у уторак наредила да се возила препаркирају са улица централног града Волоса и оближњег планинског региона Пилион које воде ка мору, пошто је јака олуја "Данијел" погодила ту област, претварајући улице у бујичне потоке.

Забрана, која обухвата све осим хитних служби и возила за помоћ на путу, остаће на снази док се олуја не смири, саопштила је полиција.

Забрана кретања на Скијатосу

Острво Скијатос које се налази наспрам Волоса и које је у јеку туристичке сезоне, такође је погођено јаким невременом.

Уведена је и забрана кретања коју је одобрила грчка полиција јер су, према речима градоначелника острва Тодориса Цумаса, путеви од Тзанерије до Националног парка "Кукунаријес" потпуно поплављени.

Грчки канал Скаи јавио је да је на аеродрому на Скијатосу заробљено око 300 људи.

 

Спутњик

 „Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi  

#грчка, #поплаве, #невреме, #олуја, #суперћелијскаолуја, #киша, #грмљавина, #јаконевреме, #радар, #nevreme, #oluja, #supercelijskaoluja, #kisa, #grmljavina, #jakonevreme, #radar, #grcka, #poplave, 

 

 


Нема коментара:

Постави коментар