11111111111111

Претражи овај блог

петак, 2. јун 2023.

Скупови подршке широм КиМ, Свечља провоцира на северу: "Суверенитет је неотуђив"

Протести на северу Косова и Метохије се настављају, ситуација нешто мирнија

Стотине грађана Северне Митровице и Звечана окупило се јутрос на петом дану протеста, после упада косовских специјалаца у зграду општине Звечан.

Како јавља извештач РТ Балкан, јутрос је на на протесту много просветних радника (школе су затворене још од понедељка), али и људи запослених у згради општине, који већ недељу дана не могу да дођу до својих места.

У Грачаници је одржан миран скуп подршке Србима са севера Косова и Метохије. Скуп подршке Србима у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, данас се одржава и у Штрпцу и Горњем Кусцу код Гњилана.

Све важне раскрснице у Звечану и јутрос су под контролом Кфора, на улицама су и њихова борбена возила, али и патроле. Једна пешачка патрола Кфора чак је и дошла до људи који протестују, али је све прошло потпуно мирно.

Горан Ракић, председник Српске листе, јуче је рекао да Срби у Звечану немају проблем са Кфором и позвао људе да помогну припадницима Кфора ако затраже помоћ.

Испред саме зграде СО Звечан, ситуација је јутрос непромењена. Зграда општине је и даље окружена бодљикавом жицом, испред је метална ограда, а на огради је уз српске заставе од јуче окачена и застава са натписом "само протести, ништа насиље".


Иза бодљикаве ограде стоји мањи кордон Кфора који јутрос нема ни шлемове на главама, што је показатељ да се ситуација мало смирује.

Испред саме зграде општине налази се неколико возила косовских специјалаца, а они су и даље у згради.

2. jun 2023 - 12:45

 

„Дођи и види“ пратите нас нашем Телеграм каналу: https://t.me/dodjiividi      

#косовоиметохија, #космет, #НАТО, #Кфор, #шиптари, #албанци, #србија , #kosovoimetohija, #kosmet, #NATO, #Kfor, #siptari, #albanci, #srbija,

Нема коментара:

Постави коментар