11111111111111

Претражи овај блог

среда, 28. децембар 2022.

Дејана Пантића пуштају на слободу; И Недељковић изашао из затвора, на путу за Београд

Дејана Пантића пуштају на слободу; И Недељковић изашао из затвора, на путу за Београд

 РТ Балкан са Србима на барикадама већ 19. дан

По киши и хладноћи, чекајући вести из Рашке где је ноћас боравио председник Србије Александар Вучић, Срби су провели и осамнаесту ноћ на барикадама од Рудара до Лешка, Зупча и Ибарске Слатине.

Група од педестак људи блокирала је пред поноћ магистрални пут од Куршумлије према Подујеву у непосредној близини админстративног прелаза Мердаре, јавља извештач РТ Балкан.

Преко пута су поставили камионске приколице и тракторе. Они су то, како су рекли, урадили у знак подршке Србима са севера Косова и Метохије.

После блокаде административни прелаз је у потпуности затворен за саобраћај, а косовска полиција у протеклој ноћи није дозвољавала ни пешацима да пређу.

Председник Србије Александар Вучић ноћас је обишао јединице Војске Србије између Рашке и Краљева.

Подсећамо, да су у уторак рано ујутру постављене две нове барикаде којима су затворени прилази центру Северне Митровице из правца Бошњачке махале и Дудиног крша.

Срби са барикада поручују да ће их уклонити када власти у Приштини пусте на слободу ухапшене Србе Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића и када се са севера повуку специјалне снаге полиције.

У Бошњачкој махали јуче су се појавили натписи којима се позива на бојкот српске робе.

Извор: РТ

#дејанпантић, #затвор, #барикаде, #ким, #косовоиметохија, #космет, #косово, #patrijarhporfirije, #patrijarh, #barikade, #kim, #kosovoimetohija, #kosmet, #kosovo, #dejanpantic, #zatvor,

Нема коментара:

Постави коментар