11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 25. новембар 2021.

ХИЉАДЕ ЉУДИ на протесту у Бгд: Вучићу издајниче, блокираћемо целу Србију! (ВИДЕО)

ХИЉАДЕ ЉУДИ на протесту у Бгд: Вучићу издајниче, блокираћемо целу Србију! (ВИДЕО)
 

 

 

 

 

Велики протест је одржан у среду увече испред Председништва Србије, народ је устао против спорних Закона о референдуму и Закона о експропријацији, али и против Рио Тинта и уништавања Макиша. 

Након обраћања говорника, народ је кренуо у протестну шетњу. Сви режимски медији ћуте о протесту, нарочито РТС испред кога хиљаде људи урла: Вучићу, издајниче! Не дамо ти Србију, не дамо српску земљу! Зграда је опкољена великим бројем припадника полииције.

Хиљаде људи је поручило диктатору Вучићу да ће, уколико потпише спорне законе, блокирати аутопутеве у Србији!

Такође, народ ће из свих крајева Србије да у понедељак иде у Лозницу на дан доношења спорних закона, да брани Лозницу, Дрину, своју земљу, воду, ваздух и слободу и целу Србију.

Изменама Закона о референдуму и народној иницијативи онемогућује се директно учешће грађана у демократским процесима, а изменама Закона о експропријацији Србија постаје налик колонији где може било коме преко ноћи и без основа да се одузме приватно земљиште и некретнине (исто су радили Турци и Тито), под изговором да је то у интересу државе. Ако се било коме из СНС картела или од страних колониста „инвеститора“ допадне ваш виноград, башта, кућа, њива – по новом Закону можете остати без своје имовине  и дедовине по хитном поступку.

Петиције против доласка Рио Тинта и против Закона о референдуму и народној иницијативи потписало је укупно преко 200.000 грађана Србије, што јасно указује на огромно незадовољство.

Протест су поред организатора „Крени – Промени“, подржале и бројне организације: Не дамо Јадар, Заштитимо Добрињу и околину, Сувоборска греда, Еко бригада Јагодина, Неко брине за Левач, Скупштина слободне Србије, Одбранимо реке Старе планине, Марш са Дрине, ПАКТ (Подрињски антикорупцијски тим), Коалиција против корупције у животној средини, Удружење за заштиту уставности и законитости, Покрет Буђење, Друштво српских домаћина, За чист Косјерић, Не дамо ђедовину, Чачак–Краљево, Одбранимо планину Бабу, Плану и Лешје, Ко нам трује децу, Иницијатива за Пожегу, Први први на скали, ЕКгО, Крагујевац, Еколошко удружење Рзав, Ариље, Одбрана реке Млаве, OSNA – Organisation for Saving Nature and Animals.

 

Извор: Србин.инфо

#Београд, #протести, #РиоТинто, #Beograd, #protesti, #RioTinto

Снимак протеста канала УНС

Нема коментара:

Постави коментар