11111111111111

Претражи овај блог

субота, 20. новембар 2021.

ЈОВАНА ОД ЗЛАТА: ЕВРОПСКА, ОЛИМПИЈСКА И СВЕТСКА ШАМПИОНКА! Доминација златне Српкиње се наставља - НИКО као она!

ЈОВАНА ОД ЗЛАТА: ЕВРОПСКА, ОЛИМПИЈСКА И СВЕТСКА ШАМПИОНКА! Доминација златне Српкиње се наставља - НИКО као она!

Она је успела да уједини све три титуле у једној години што никоме није успело до сада

Олимпијска шампионка у категорији – 61 кг Јована Прековић припадница Министарства одбране и оружаних снага Војске Србије и каратисткиња Карате клуба „Књаз“ из Аранђеловца је данас одбранила титулу првака света освојену 2018 године.

Јована је у финалној борби победила такмичарку из Украјине Серогину са 2:1. Овом победом Јована је заокружила ову годину као једина непоражена такмичарка у катефорији -61 кг.

Наиме на свим квалификационим такмичењима за ОИ , првенству Европе у Поречу, Олимпијским играма у Токију и коначно на светском првенству у Дубаију Јована је све своје противнице победила и тако је објединила све титуле.

– Јако сам срећна , шта да Вам кажем …европска, сам светска и Олимпијска шампионка ово је година за историју за памћење. Нисам изгубила нити један меч и показала сам да сам најбоља на свету. Хвала свима који су ме подржавали, хвала мојој држави живела Србија – изјавила је Јована Прековић

Катаи промашио пенал против Инђије: Голман Вукашиновић је прочитао Катаија и остало је 0:0
Роксанда Атанасов, тренер наше шампионке је прокоментарисала:

– Оно што је Јована данас показала је и што је показала током читаве ове 2021 године је нешто што никоме није успелао. Освојити титулу првака Европе, титулу Олимпијског шампиона и одбранити титулу првака света је подвиг. Хвала свима, хвала нашој држави која нам је током читавог овог периода пружала несебичну подршку, хвала нашим породицама ово је медаља за наш народ – рекла је Роксанда Атанасов.


 

#јована, #карате, #jovana, #karate, 

Извор: Србин.инфо/Мондо


Нема коментара:

Постави коментар