11111111111111

Претражи овај блог

петак, 26. новембар 2021.

Еколошки устанак: Сутра у 14 сати блокада свих путева

Еколошки устанак: Сутра у 14 сати блокада свих путева 
Еколошке организације и сви грађани најавили су за сутра 14 сати блокаду путева у Србији због Закона о референдуму и експропријацији. Још увек није познато које ће локације бити блокиране, али се незванично појавила и информација да ће бити блокиран аутопут. 

 „Скупштина је усвојила измене Закона о референдуму, а ми држимо своју реч – зато блокада путева. Позивамо народ из целе Србије да нам се придружи, јер ово је питање свих питања. Ако прође и Закон о експропријацији – Влади и страним компанијама су одрешене руке да у име било ког пројекта који назову јавним интересом отимају, расељавају и уништавају. Жртва ових закона може бити сваки становник Србије“, наводи се у саопштењу „Еколошког устанка“ и додаје се:  

„Земљорадници, занатлије, часни официри, свештенство, црквени великодостојници, студенти, интелектуалци – сада је час да се огласите и заједно са нама станете на браник отаџбине и живота у њој.

Будите спремни да (за почетак, на сат времена) зауставимо саобраћај у целој земљи! Накнадно ћемо објавити места на којима ћемо бити и време када ћемо започети обуставу.

Нека звоне звона, нека се чује песма пркоса, нека Србија зна да је народ неће дати“, наводи се у објави еколошког устанка.

Сутра у 14 почеће блокада путева, а детаљи око блокаде одређених локација биће накнадно објављени.

#референдум, #експропријација,  #протест, #referendum, #eksproprijacija, #protest, #Београд, #протести, #РиоТинто, #Beograd, #protesti, #RioTinto, #Srbija, #Србија,

Нема коментара:

Постави коментар