11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 10. октобар 2021.

НАВИКАВАЈУ НАРОД НА МРАК Велики нестанак струје у Јапану (ВИДЕО)

НАВИКАВАЈУ НАРОД НА МРАК Велики нестанак струје у Јапану (ВИДЕО)

Нова агенда глобалиста након корона пандемије, коју је још пролетос најавио један од креатора светске политике Клаус Шваб, подразумева тотални прекид електричне енергије који би
трајао данима и недељама. Након што је од јуче цела држава Либан кренула у вишедневни мрак, а исто су најавиле Индија и Кина, данас је изненада и у Јапану дошло до великог нестанка електричне енергије.

Као разлог је наведен пожар у великој трафостаници у близини Токија, коју води компанија „Еаст Јапан реилвеј“, а нестанак струје је био општи и вишечасовни. 

Због тога су обустављени возове на бројним линијама у градском подручју Токија, затворени су сви објекти, а болнице су примале само хитне случајеве.

Нестанак струје погодио је око 236.000 људи непосредно, али посредно милионе који трпе јер нема превоза и ништа не ради, а пожар је надовно стављен под контролу након четири сата и нико није повређен, пише јапанска агенција Кјодо.

Узрок пожара се још истражује а полиција је саопштила да је потпуно уништена просторија у којој се налазе трансформатори унутар трафостанице, па нема трагова да би се утврдило тачно шта се догодило и да ли је била диверзија.

Ова трафостаница је једна од најбитнијих у држави, јер преусмерава струју за железнички систем у Токију и околини преко других трафостаница.

Већина железничких линија на којима је саобраћај био заустављен поново је почела да ради, али многе приградске линије и даље не раде.

Очевици су агенцији Кјодо испричали како су видели црни дим из трафостанице и осетили мирис паљевине, као и пламенове који су избијали, а досезали су чак и до 20 метара у висину.

 

Извор: Србин.инфо

фото: Спутњик

#угаљ, #гас, #струја, #ugalj, #gas, #struja,

Нема коментара:

Постави коментар