11111111111111

Претражи овај блог

петак, 28. мај 2021.

ВИДОВИТИ ЉУДИ МИ ПРОРИЦАЛИ БУДУЋНОСТ - ДА ЛИ НАМ ЈЕ СУДБИНА ПРЕДОДРЕЂЕНА?

Видовити људи ми прорицали будућност. Да ли нам је судбина предодређена? Била сам пар пута код видовњака, због здравствених проблема. Видели су неке ствари из моје прошлости о којима им ја нисам причала, па сам им поверовала у приче о будућности. Да ли има неке истине у причама видовњака? 

На питање да ли постоји неко да предскаже будућност су прошла времена. Тада су Божији људи, Пророци, сходно Божијој вољи, прорицали о судбини тј. догађајима, који ће уследити или се догодити, ако се народ не покаје или не
промени размишљање и начин живота, који би изазвао гнев Божији, јер га с друге стране лажни пророци тј. гатари, видовњаци, обмањују и од истине одвајају. Данас, најчешће веома порочни људи или хришћани на папиру, умишљени особењаци, који верују у Бога, али у цркву не одлазе, нити се правилно моле Богу, нити грехе своје духовнику исповедају, нити се причешћују и као такви, својевољни, у народу се ословљавају за видовите људе или исцелитеље или оне који проричу. На овом бисмо застали и детаљно описали како до тога долази и с чије стране, наизглед, имају моћи да нешто некоме "погоде“ из прошлости или блиске будућности.

Наиме, враг или ђаво (отац лажи) како је назван у Светом писму, тачније Новом Завету, никад не говори истину. И кад говори, он говори лаж, јер је отац лажи од искони! Дакле, нечиста сила се веома вешто претвара или маскира код људи неуређеног духовног живота. То је слој људи који још нису схватили како овај свет пропада и чему води са својим обичајима, који су чиста сујета и сујеверје (вера у слепи случај). Такав слој људи се моли, најчешће, само кад им је тешко. Кад су здрави и лепо им иде у животу не благодаре Богу, а управо тада прети опасност. Српски народ је у древна времена то стање са пажњом и страхом посматрао, јер у свету где се непрестано боре две силе Истине и Лажи тј. Добра и Зла, борба се свакодневно одиграва у сферама такозване "невидљиве“ борбе.

Многи и када спознају да је све тако, они се уплаше и као малодушни, не желе да се побрину за себе уз помоћ Цркве, већ се, најчешће, у тој својој малодушности предају греху, зато што немају искуства и нису хришћански васпитани те потпуно губе контролу над собом. Бога осуђују што је овај живот толико тежак и што мора толико да се води рачуна о тој души унутар човека. Ако је тако тешко одолети замкама које демонска сила у овом свету сеје и поставља човека на искушење да се одлучи којим ће путем поћи, путем лагодног живота (пијанчења, банчења ноћу по кафићима, прељубама, завођењем у разврат другога, пушења, дрогирања, итд) или путем истине Божије и правде која се све више исмејава као примитивна наука и заостала у погледу времена у којем живимо. Велики број је оних који изаберу лагодност, без обавеза и одговорности за своје поступке у животу и то је већ повод да се сва ЗЛА СИЛА у њега усели. Онда, сходно томе, постепено се човек губи и он иако осећа да по савести није све како ваља иде и даље преко себе имитирајући околину. Временом се појављује страх који га стално прати, јер се несигурност обавезно роди и почиње човек да се брине, али му начин Цркве не одговара, већ ако може нешто блаже. Такве мисли су од те зле силе.

Одлазак у Цркву и враћање на живот са Богом моментално би разобличио све грехе и промашаје и навео човека да се сасвим промени. Да не би дошло до тога, непријатељ, ђаво, предлаже у мислима видовњаке и сличне њима који за новац раде. Отишавши код таквих, обратите пажњу сада ви који читате, управо тада настаје оно најгоре. Газимо савест и обећање које је дато Богу на крштењу, а које каже: "Одричем се Сатане, свих дела његових и свих анђела његових и сваког служења њему и све гордости његове!“ То је моменат када смо прешли праг из Божије куће у кућу Сатанске радионице, која се маскирала преко мноштва икона тих, назови видовњака (врачара и гатара) и зла сила стиче право да опседне човека са другим начином размишљања, где он сада бива завистан од тога шта ће му рећи видовњак или већ како их све зову данас. А тај видовњак, се вазда предао таквом служењу ван Цркве и њеног благослова, јер га Црква не даје зато што Црква има јеромонахе, свештена лица, која служе за помоћ божијем народу, али не и неваспитаном, својевољном, који Цркву осуђује и којешта против ње говори.

Дакле, враг не може проникнути далеко у будућност никоме. Али према садашњем стању људи, он им путем сна шаље представе и снове, уобразиље ноћне, које су и саме видовњаке начиниле и људе завеле да се тиме поводе и у животу владају. Зле силе таквим поступком наводе да се људи тиме руководе и да и другима тако исто сведоче не би ли се поклопило и тим чином утврдило њихово мишљење. Ово су писали Свети оци којима је Бог дао власт да кад кад, сходно Божијем промислу, испитају демоне како варају људе и шта се све усуђују да употребе како би држали људе у покорности своје демонске воље, која се Божијој противи. Значи, све насупрот правој Истини. Јер људи не живе у истини, те им самим тим и следи полуистина или потпуна лаж. А Бог је само Истина, Пут и Живот који се у Цркви, на Литургији и таквим животом сведочи. Хришћанина не интересује судбина у овом свету, већ колико и шта заправо значе те речи: "Пазите - Суд - на који ће човек изаћи и Бине испред које ће одговарати за грехе и поступке свог живота!!!“

 

Духовни одговор дао:

      баћушка Јован

      манастир Лешје

#прорицање, #видовитост, #судбина, #прозорљивост, #будућност, #proricanje, #vidovitost, #sudbina, #prozorljivost, #buducnost,

Нема коментара:

Постави коментар