11111111111111

Претражи овај блог

петак, 13. новембар 2020.

КОРОНА-ФАШИЗАМ СВЕ ЈАЧИ! КОН ОПЕТ УЗНЕМИРИО СРБИЈУ: Хитна вакцинација биће расписана брзо!

КОРОНА-ФАШИЗАМ СВЕ ЈАЧИ! КОН ОПЕТ УЗНЕМИРИО СРБИЈУ: Хитна вакцинација биће расписана брзо! 
"Имамо Национални институт за имунизацију то је ново тело које ће бити задужено и које ће расписати хитну вакцинацију. И то ће се врло брзо десити", рекао је данас епидемиолог Предраг Кон.
 
Кон је рекао да не зна детаље око вакцине, али да она стиже пред крај године и да ће касније стизати у турама. 

– Прво ће кренути имуназација лекара што је и најлогичније. После здравства иде војска и полиција и то је једино што знам да је за сада логично и приоритет. Али то је тек план, а Министарство здравља треба да распише имунизацију – објаснио је он.

Кон је открио и списак мера које је Кризни штаб предложио Влади, а како је истакао ове мере би ускоро требало да буду донете.

– Основно је да се све мере које су до сад донете поштују. Друго што смо предложили је да маске буду обавезне у затвореном простору, али и на отвореном простору посебно у пешачки зонама – каже Кон.

Кризни штаб предложио је и да објекти у којима долази до заражавања, а то су првенствено ноћни клубови не раде после 18 сати.

– Првенствено се мисли на ноћне клубове. То је орочена мера на две недеље. Орочена мера би подразумевала да се сагледа ефекат њен ефекат након две недеље – казао је Кон.

#Кон, #ПредрагКон, #Kon, #PredragKon, #вакцина, #вакцине, #vakcina, #vakcine,  #коронавирус,  #koronavirus, #virus, #вирус,  

Извор: Правда

Нема коментара:

Постави коментар