11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 9. јун 2020.

Манастир Возућица у Духовском слављу

Манастир Возућица у Духовском слављу
Древни и обновљени манастир Возићица код Возуће у општини Завидовићи прославио је 7. јуна 2020. године, у први дан Педесетнице (Духова), своју крсну славу.

Верни народ возућког краја, иако је 1995. године протеран из завичаја, није напустио нити заборавио своју светињу подно Озрена. У великом броју Возућани и Озренци су се сабрали око своје светиње како би прославили манастирску.

Свету архијерејску Литургију служио је Високопреосвећени Митрополит дабробосански г. Хризостом, уз саслужење протојереја-ставрофора Мирка Николића и Душка Недића, јереја Далибора Стакића и Марка Малеша, као и ђакона Будимира Гардовића.

-Данас Дух Свети својом божанском моћи и енергијом мјења духовну структуру светих апостола, који бијаху духовно слаби галилејски рибари. Док им је сам Господ Исус Христос говорио и излагао своју божанску науку, они као да нису много тога разумјели. На крају су се разбјежали и оставили учитеља, а као што знамо апостгол Петар га се и одрекао, апостол Тома није вјеровао у приповједање осталих апостола да је Учитељ устао. Данас они бивају обучени и испуњени благодаћу Духа Светога и постају непоколебљиви стубови Цркве Христове. Нека би и нас данас тај исти Дух Свети обновио, учврстио и оснажио у вјери, у љубави и вјерном свједочењу Христа Господа у свијету. Данас нам је то потребно више него икада јер смо као Црква Божја нападнути и изнутра  и с поља од непријатеља Христа Господа, Њега као Истине и Правде Божје.

Извор: Митрополија дабробосанска

Нема коментара:

Постави коментар