11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 26. мај 2020.

Примјери чојства и јунаштва: Нападнути отац Никола Радовић спреман да у име нападача плати казну

Oтац Никола Радовић
Иако многи ових, нажалост, тешких дана, покушавају да на политици подјела и диоба задрже постојеће или стекну нове позиције, примјер братске љубави и суживота, и подстрек свима на то, долази управо
из Бара, гдје је плод једног тешког инцидента постао примјер новог чојства и јунаштва на овим нашим просторима, који су увијек обиловали таквим примјерима.

Наиме, Барско тужилаштво санкционисало је Баранина С.К. (20) са 400 евра, које треба да уплати у хуманитарне сврхе, због напада на свештеника Николу Радовића 21. маја испред Парохијског дома у Старом Бару.

Инцидент се догодио у вечерњим часовима када је група младића испред Парохијског дома вербало вријеђала и пријетила свештенику Радовићу.

„Потресло ме је, а све се дешавало испред Цркве Светог Николе у Старом Бару који је симбол једног склада и суживота. Нисам могао да схватим. Један од њих је кренуо да се залеће према мени, други су га спријечили. Узео сам телефон и почео да снимам, а они да се повлаче“, присјећа се отац Никола Радовић самог догађаја.

Изражавајући тугу због тога што је до тога дошло, отац Никола исказује и радост што се младић покајао.

„Видјели смо се код државног ужиоца, извињавао се, видно потресен, због оног што је урадио“, рекао је отац Никола Радовић који, између осталог, свог суграђанина није желио да терети а сам процес тужилаштво је водило по службеној дужности.

Такође, отац Никола Радовић изражава спремност да помогне младићу и, уколико он нема, у његово име уплати новац у хуманитарне сврхе. Позива на мир и љубав и оно на чему се Бар и темељи, а то је међурелигијски и међунационални склад.

Весна Девић

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Нема коментара:

Постави коментар