11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 9. април 2020.

Иако сад трпимо, не губимо веру и наду: игуман Манастира Пиносава, јрм. Петар


Који се уздају у Господа, као гора су Сион!
Псалми св. Пророка Давида

Сво ово светско зло које се устремило на Свету Литургију и Православну Цркву, доживеће ускоро срамни пораз. Али сада је време трпљења и смирења. Време покајања. Бог је Господар неба и
земље. Он је Господар историје. Он ће и сада интервенисати јер је Црква Његова непобедива. Иако сад трпимо, не губимо веру и наду. Црква Христова ће опет победити. Све ово што нас је снашло је и повод за дубље покајање, јачу веру и узвишеније смирење.

На жалост, због полицијског часа, овог викенда неће бити Светих Литргија уз присутво верника. Али не очајавајмо. Бог је увек са нама ако смо ми са Њим, макар сузом, макар уздахом, макар вапајем. Али, у трпљењу и смирењу нашем, сетиће нас се Господ. Плакаће свештенство у својим храмовима и верници у својим домовима. Плакаћемо сви заједно због грехова наших ради којих је Бог све ово и допустио. Ништа није случајно. Све је ово повод за дубље смирење и јачу молитву. Лепо каже наш народ ... Трпљен спашен. Смиренима Бог даје благодат, а гордима се противи. Смиримо своју мисао и плачимо у покајању као Јеремија. Покајање као истинско преумљење и мржња према сваком греху, јаче је од сваког зла, јер покајање је дар Божији. Бог надахњује покајање у човеку. Зато, кајмо се и плачимо због грехова наших. Онда ће све на крају изаћи на добро.

Сво ово светско зло уперено против Свете Литургије и Православне Цркве доживеће ускоро срамни пораз, какав давно није доживело. Амин.

игуман Манастира Пиносава, јрм. Петар
Манастир св. Архангела Гаврила - Пиносава, Кусадак 

#коронавирус, #koronavirus, #virus, #вирус, #изолација, #izolacija,  #црква, #crkva,  #МанастирПиносава, #ManastirPinosava,

Нема коментара:

Постави коментар