11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 12. април 2020.

Приведен митрополит црногорско-приморски Амфилохије


Више свештеника и грађана доведено је у Центар безбедности Подгорица ради прикупљања обавештења о околностима окупљања испред верских објеката, речено је „Вијестима” из Управе полиције.

Из Митрополије црногорско-приморске је „Вијестима” незванично потврђено да је међу њима био и митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Речено је да је Амфилохије служио литургију у цркви у подгоричком насељу Златица, јавља РТС.

Осим њега приведени су и свештенци који су били у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици – Мирчета Шљиванчанин, Велибор Џомић и Бранко Вујачић.

Портал ИН4С преноси да је након привођења митрополит црногорско-приморски Амфилохије пуштен на слободу.

Милачић приведен испред Храма Христовог Васкрсења

ПОДГОРИЦА – Опозициона црногорска странка Права Црна Гора саопштила је да је јутрос испред подгоричког Храма Христовог Васкрсења приведен њен председник Марко Милачић због, како је наведено, кршења наредбе о забрани кретања, упркос томе што, како истичу, у том моменту ограничење кретања није било на снази.

Милачић је, након што су га припадници Управе црногорске полиције легитимисали, обавештен да ће бити приведен у Центар безбедности Подгорица због наводног кршења наредбе.

Странка подсећа да је одлуком Националног координационог тела Црне Горе 22. марта одређено да се у верским објектима обреди обављају без присуства верника, али истиче да „ниједном наредбом није одређено да верници не смеју пролазити поред верских објеката”, преноси Танјуг.

„Права Црна Гора најоштрије осуђује незаконито привођење Марка Милачића и позива међународне институције да спрече неуставно понашање репресивних органа црногорске власти”, стоји у саопштењу.

Извор: Политика

 #митрополитАмфилохије, #Амфилохије, #mitropolitAmfilohije, #Amfilohije, #ухапшен, #ухапшенМитрополитАмфилохије, #ухапшенАмфилохије, #priveden, #uhapsen, #uhapsenMitropolitAmfilohije, #uhapsenAmfilohije,

Нема коментара:

Постави коментар