11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 30. април 2020.

Протођакон Андреј Курајев под забраном свештенодејства


Међународно познати свештеник Руске Православне Цркве, протођакон Андреј Курајев стављен је под забрану свештенодејства указом Његове Светости патријарха московског и све Русије.

Некада утицајни човек у Руској Цркви, чије су књиге привеле вери многе интелектуалце, протођакон Андреј је многе узнемирио последњих година повременим запаљивим изјавама о Цркви у медијима и на свом личном блогу LiveJournal. Крајем 2013. године отпуштен је са положаја предавача на Московској Духовној Академији због сталних чудних изјава.

Његова суспензија је повезана са с тим што је недавно је вређао сећање на протојереја Александра Агејкина, бившег старешину катедралне Саборне Богојављенске цркве у Москви, који се 21. априла упокојио у Господу услед компликација од вируса корона.

Тај поступак је Свјатјејши Патријарх окарактерисао као аморалан и циничан, и да „изазива негодовање архијереја, свештенства и мирјана Руске Православне Цркве, а узимајући у обзир и Ваше претходне поступке на које сам примио жалбе, забрањено Вам је служење све док епархијски црквени суд не донесе одлуку по размотрењу поменутих чинова“.

Извор: Orthochristian.com (са енглеског Информативна служба СПЦ)
#АндрејКурајев, #AndrejKurajev,

Нема коментара:

Постави коментар