11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 2. фебруар 2020.

Ђоковићу осма титула на АО и прво место на АТП листи (ВИДЕО)


Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је титулу на Аустралијан опену, пошто је данас у финалу победио Аустријанца Доминика Тима 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, и 6:4.

Ђоковић је до рекордне осме шампионске титуле у Мелбурну стигао после велике борбе и четири сата и три минута игре, а тријумф на Аустралијан опену од сутра ће му донети и повратак на прво место на АТП лиси, где ће престићи Шпанца Рафаел Надала.

Било је ово 26. финале на највећим турнирима за српског тенисера, који је дошао до 17. грен слем титуле у каријери.

Најбољи тенис и менталну снагу, Ђоковић је показао у последња два сета, када је било јасно да неће лако дозволити пораз у финалу турнира на којем никада до сада није изгубио меч за трофеј.

Други тенисер света финални меч је отворио тако што је први дошао до брејка, када је на старту одузео сервис ривалу.

Истом мером аустријски тенисер узвратио је у седмом гему, а већ у наредном Ђоковић је имао брејк лопту на сервис Тима коју није искористио, па је Аустријанац изједначио на 4:4.

У 10. гему Ђоковић није материјализовао прву сет лопту на сервис ривала, али је зато искористио другу, када је Тим дуплом сервис грешком донео вођство српском тенисеру, јавља Танјуг.


(Фото ЕПА/LUKAS COCH)

Оба тенисера сигурним сервис гемовима отворила су други сет, али је први слабости показао Ђоковић, који је спасао две брејк лопте, али је трећу Тим искористио.

Аустријанац је био сигуран у свом сервис гему, повео је са 3:1, а освајач седам титула на АО у осмом гему успео је да вратио брејк.

Већ у следећем Тим је искористио грешке Ђоковића за још један брејк, па је рутински привео сет у своју корист после 49 минута игре.

Несигуран почетак Ђоковић је имао и у трећем сету, пошто је одмах изгубио свој сервис, а прилику за рибрејк у наредном гему није искористио, па је Тим повео са 2:0.

Имао је српски тенисер проблем са првим сервисом, две дупле сервис грешке у трећем сету коштале су га и другог гема, што је Тим искористио за нови брејк, који је материјализовао у свом сервис гему за вођство од 4:0.

Ђоковић, који је у овом сету био потпуно ван своје игре и нивоа, до краја сета успео је да освоји два гема.

Тим је у осмом гему трећег сета искористио четврту сет лопту и после два и по сата игре повео је са 2:1 у сетовима.

Четврти сет донео је сигурнију игру другог тенисера света, а све до осмог гема оба играча су држала свој сервис.

Онда је Тим дозволио брејк Ђоковићу који то искористио за изједначење у сетовима.


(Фото ЕПА/MICHAEL DODGE)

Одлучујући сет почео је брејком Ђоковића, који му је био довољан да постане апсолутни краљ Мелбурна, а од сутра поново први тенсиер света.

Удовичић честитао Ђоковићу освајање АО

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић честитао је најбољем српском тенисеру свих времена Новаку Ђоковићу освајање рекордне осме титуле на Отвореном првенству Аустралије.

„Новаче, свака част! Твоја неприкосновеност на Аустралијен опену је фасцинантна, као и рекордна осма титула! Још једном си доказао да су границе успеха само тамо докле ти одлучиш да стигнеш! Хвала ти што нашу Србију чиниш тако поносном”, написао је у честитки Удовичић, јавља Танјуг.

Он је Ђоковићу и његовом тиму честитам и величанствен повратак на прво место АТП листе, додаје се у саопштењу Министарства.

Вучић: Сјај Ваше победе обасјао Србију

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас Новаку Ђоковићу освајање титуле на Аустралијан опену, поручивши да је сјај његове победе обасјао Србију.


(Фото ЕПА/DAVE HUNT)

„Сјај Ваше победе обасјао је Србију и све наше људе широм света. Поново сте прославили име своје земље и донели огромну радост нашем народу. Хвала Вам на овој величанственој победи! Желим Вам да још дуго владате светским тенисом”, написао је председник Вучић на инстаграм налогу „будућностсрбијеав”, јавља Танјуг.

Извор: Политика



#Ноле, #НовакЂоковић, #тенис, #Nole, #NovakDjokovic, #tenis, 


Нема коментара:

Постави коментар