11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 17. фебруар 2020.

О. Гојко Перовић: Што више буду чекали, све ће мање бити отворених врата (ВИДЕО)

Ми смо, додао је он,  "убачени елементи истине, јер волимо само истину и да кажемо само истину"

У Херцег Новом је синоћ су  одржани молебан и литија коју је предводио отац Гојко Первић, ректор Богословије Светог Петра Цетињског.

Он је казао да бранећи светиње, бранимо и ову државу, „јер када би било по лудој памети оних који су писали овај закон, а написали су да ће то бити онога који је прије 1918. правио те манастире“.

„Па да видимо ко је правио те цркве. Овај манастир иде право путем владика Љубибратића у Тврдош јер су га они градили, манстир Морача који су подигли Немањићи, један од најљепших манастира, иде Немањићима, Пива Соколовићима, епископима херцеговачким и патријарсима пећким, Ђурђеви ступови Немањићима“, казао је отац Гојко.

Ми смо, додао је он,  „убачени елементи истине, јер волимо само истину и да кажемо само истину“.

„До сад није било владара да каже да је оно што је црквено постаје државно, нити је данас у Европи нико написао закон сличан овом. У Европи нема Закона о вјерским слободама у који су удробљена имовинска питања и питања својине. Нема таквог закона као што су се сјетили наши научници да направе такав закон каквог нема нигдје на свијету“, рекао је отац Гојко Перовић.

Извор: ИН4С


 #литија, #litija, #молебан, #moleban, #недамосветиње, #nedamosvetinje,

Нема коментара:

Постави коментар