11111111111111

Претражи овај блог

среда, 29. јануар 2020.

Коронавирус у Кини премашио број оболелих од САРС-а


ПЕКИНГ – Број потврђених случајева заразе коронавирусом превазишао је цифру оболелих у епидемији САРС-а који је Кину погодио 2003. године.

Према подацима кинеске Националне здравствене комисије, потврђено је 5.974 случајева заражених коронавирусом, док су 132 особе умрле.

Од уторка, број заражених је повећан за 1.500, што је више од 30 одсто, напомиње Си-Ен-Ен.

Како се подсећа, током епидемије САРС-а било је 5.327 потврђених случајева заражених, док је 349 особа умрло, преноси Танјуг.

Ван Кине, оболело је 70 особа у 19 држава, од којих је најмање пет у САД.

Неколико земаља већ је предузело мере евакуације својих држављана из Вухана, престонице кинеске провинције Хубеи, попут САД и Јапана, док Аустралија, Нови Зеланд, Јужна Кореја, Француска, Велика Британија и Индија то намеравају да предузму у скорије време.

Како се наводи, први случај коронавируса забележен је и на Тибету, док је Хонгконг затворио границу према Кини и обуставио железнички саобраћај.

Си: Дефинитивно ћемо превазићи болест

ПЕКИНГ – Председник Кине Си Ђинпинг изјавио је данас да је кинески народ посвећен озбиљној борби против ширења новог коронавируса.

„Живот и здравље људи су први приоритети, а најважнији задаци су превенција и контрола вируса. Лично сам наредио напоре, верујем да ако ојачамо наше самопоуздање, помажемо једни другима, контролишемо”, рекао је Си, преноси Кинески радио Интернационал, преноси Танјуг.

Генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адан Гебрејесус казао је у уторак да Кина отворено објављује информације, благовремено идентификује патогене и проактивно дели релевантне секвенце гена вируса са СЗО.

Извор: Политика

#коронавирус, #koronaviru, #virus, #вирус

Нема коментара:

Постави коментар