11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 10. октобар 2019.

ЗНАЧАЈ МОЛИТВЕ ЗА УПОКОЈЕНЕ


27. септембар / 10. октобар
Св. мученик Калистрат

Ваша Светости, да ли молитве за умрле имају неког стварног дејства и значаја за њихову судбину или служе само за утеху живима који се за умрле моле?

Ми смо у Христу једно, једна Црква којој је глава Христос, а ми смосви мистички тело Цркве, тело Христово. У Цркву Христову спада и Господ као глава те Цркве, Света Богородица и сви свети Мученици и остали Свети у Цркви војинствујућој. У ту Црквуу спадају, кажем, и сви упокојени у Господу.
И наше је дужност, ако можемо рећи за љубав да она има дужност, да се сећамо својих упокојених јер смо заједница, остајемо то и по смрти њиховој инашој, кад дође, заједница остаје са Богом и њиховим и нашим, и са свима Светима и са свима нашим упокојенима.
Молећи се за упокојене и данас и свагда, да не заборавимо да тај час чека и нас и да се трудимо и сада, јер не знамо кад ће тај час доћи и да будемо достојни изаћи пред Сина Божијег да бисмо чули Његов глас: Ходите благословени Оца Мога, да примите Царство које вам је спремљено од постања света (Мт. 25, 34).


Нема коментара:

Постави коментар