11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 8. јул 2019.

ТРУДИТИ СЕ ДА БУДЕМО ДОРАСЛИ СВОМЕ ВРЕМЕНУ


25. јун / 8. јул
Преподобнамученица Февронија

Ваша Светости, имамо несрећу да су српски народ кроз све ове трагичне догађаје с краја 20. и почетка 21. века водили, и воде, духовно и историјски недорасли људи. Шта да ради народ кад му вође нису на висини историјског задатка?


Трудити се, дакле у свим приликама и у свим околностима да будемо дорасли своме времену, да будемо добри ученици својих учитеља, светих наших предака, па ће нам онда доћи благослов Светог Саве и свију Мученика и Свештеномучеика, па ће доћи онда када изађеми ими пред лице Божије да нас Он позна као своје верне и мудре управитеље и слуге. Да се не постидимо ни пред прецима нашим који су живи пред Богом. Живим, и да се не постиде они од нас и сада и кад изађемо пред њих.
Никада није било лако бити човек међу људима. Богу се молимо за све. јер смо сви од истих предака и имамо сви веру да ћемо изаћи пред лице Божије.
Богу се молимо да ово што нас је снашло у овим борбама и ратовима, и сада што сналази нас у Србији и на Косову и Метохији, од оног (НАТО) бомбародовања ос стране нељуди, да мимоиђе сваки народ у свету, и да ви, млађи, и ова децапроживите живот мирнији и достојнији на офој земљи.
А кад са ове земље пођему, кажем, да пођемо са свешћу да сми бли и остали људи Божији.

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар