11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 28. јул 2019.

НИКОГА И НИЧЕГА ДА СЕ НЕ БОЈИМО СЕМ БОГА ЈЕДНОГА


15. / 28. јул
Св. мученици Кирик и Јулита

Ваша Светости, у секуларним друштвима данашњег света, Хришћани готово да немају никакву друштвену моћ да се одбране од безбожника. Као да се приближавамо оним последњим временима када ће Хришћани поново бити прогоњени. Да ли Хришћани треба некако да се организују да се одбране и заштите?

Никада и ничега, браћо и сестре, да се не бојимо сем Бога јединога! Као што је и наш народ кроз векове понављао речи ''јер се Марко не боји никога разма (осим) једног Бога великога''. Само греха и онога што је неправда, и онога што је злочин, онога што убија душу и појединца и народа. Греха, дакле, да се бојимо. Не бојати се страдања на путу Божијем!
Свети Апостол Павле, ви то знате, ухваћен је и одведен у рим на суд цара Нерона. Био је роб у тамници царској. Оптужен и, ппосечен мачем, умро.
Прошло је и царство Нероново и он с њиме, и остао је у човечанству у сећању само по злу, по злочинима. А Царство у које је ушао Свети Апостол Павле, то Царство, и он са њим, не пролази никада. Пролазе злочинци Нерони, а правда и истина остају заувек.
Да и ми будемо и са правдом и са истином, и са свим оним што је свето и честито, и опстаћемо заувек!

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар