11111111111111

Претражи овај блог

среда, 12. јун 2019.

ТРЕБА ДА ЖИВИМО У СКАЛДУ СА ДОСТОЈАНСТВОМ ИМЕНА ПРАВОСЛАВНОГ


30. мај / 12. јун
Преподобни Исакије Далматски

Ваша Светости, често говоримо против секти и секташког деловања, а сами не живимо достојни имена православног. Ко је онда за већу осуду - ми или они?

Позвани смо да будемо сведоци  Сина Божијег, вере његове у овоме свету, својом вером православном и животом по тој вери, што је наша дужност, свију нас, поготово нас свештеника или да кажем најпре нас, свештеника.
Зато нас Господ и опомиње: Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате Царство Небеско пред људима, као и ми својим нехришћанским животом, и на тај начин саблажњујемо оне који нису хришћани такорећи бивао зид који не могу прећи они који би хтели да буду хришани кад виде, по нама, шта је хришћанство, онда они не могу да сагледају хришћанство због нас и наших поступака.
Тиме, свакако, ми упропашћујемо своје душе, а што чинимо још да будемо дубље у паклу огњеном, што саблажњавамо и друге. Сами ми бисмо да уђемо у царство Божије, а не дамо другима да уђу.
Ако се трудимо да задобијемо једног неверника да буде хришћанин, али не упућујемо га, и својом вером и својим животом да он буде прави хришћанин као што треба, него га чинимо сином пакла двоструко већим од себе, тешко нама!

Свети Патријарх Српски Павле

Нема коментара:

Постави коментар