11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 16. мај 2019.

СВАКУ СВОЈУ МИСАО, СВАКО СВОЈЕ ОСЕЋАЊЕ И ДЕЛО ВЕЗАТИ ЗА БОГА


3. / 16. мај
Св. мученици Тимотеј и Мавра

Ваша Светости, како човек да буде сигуран да у себи осећа смисао свог постојања на овој земљи? И како да зна да то што осећа јесте истинска смисао људског постојања?

Само, дакле, тако: везујући сваку своју мисао, свако своје осећање, свако своје дело за силну руку Божију, ми ћемо, браћо, и сестре, остварити смисао свога постојања уопште, а појединачно ћемо наћи увек прави пут на свим раскрсницама и беспућима живота, помоћ у невољи, утеху у тузи, мир када се у бурам овог света узнемири и уплаши срце наше.
Наћи ћемо, најзад, отворена врата небеска кад се за нама последњи пут затворе врата земаљска, и чути блажени глас Господара и Оца: Добро, слуго добри и верни! У маломе си ми био веран, над многима ћу те поставити, уђи у радост господара свога! (Мт. 25, 23)
Потребу за Божијом помоћи и благословом Хришћанин осећа увек, сваког тренутка, но нарочито у време каквих особитих збивања, или када је у потреби да донесе какву важну одлуку, да предузме неки одговоран посао који захтева пажњу и снагу какве он у себи не види или не може наћи.

Српски Патријарх Павле

Нема коментара:

Постави коментар