11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 7. април 2019.

ДА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА ПОДРЖИ У СВЕМУ ЧЕСТИТОМ ДЕВОЈЕ И ЖЕНЕ


25. март / 7. април
Благовести

Ваша Светости, коју бисте нам поуку дали на данашњи празник Свети Благовести? По чему је овај празник важан за наш хришаћански живот?

Данас се Богу помолисмо на овај велики празник почетка нашег спасења, као што се каже у црквеној песми за Благовести. И ви знате да је данашњи дан - празник када се свети арханђео Гаврило по Божијем наређењу јавио Пресветој Богородици и објавио да ће она родити Сина Божијега. Она је одмах прихватила вољу Божију и само питала: „Како ће то бити када не знам за мужа?“
И кад је Арханђео рекао да ће Дух Свети сићи и сила Вишњега је осенити, Пресвета Богородица је рекла смирено: „Ево, слушкиње Господње, нека му буде по речи твојој!“
Молимо се данас Пресветој Богородици да нас подржи у свему светом и честитом, поготово све девојке, све жене у овоме свету, и да наш народ, и све народе у свету сачува од несрећа које су нас снашле и које нас сналазе.
Пресвета Мајко Божија, помоли се Сину Твоме и Богу нашем да нам помогне да останемо људи, народ Божији, народ Његов, деца Његова и у овом и у оном свету!

Свети Патријарх Павле

Нема коментара:

Постави коментар