11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 1. фебруар 2022.

НЕ БРИНИ СЕ ЗА СУТРА, С ПОВЕРЕЊЕМ У БОГА КОЈИ СВЕ МОЖЕ


НЕ БРИНИ СЕ ЗА СУТРА, С ПОВЕРЕЊЕМ У БОГА КОЈИ СВЕ МОЖЕ19. / 1. фебруар
Преп. Макарије Египатски, Св. Марко Ефески

Ваша Светости, живим под великим стресом и оптерећењем због свакодневних брига. Бринем због различитих ствари: неке зависе од мене, неке не зависе од мене. Свеједно, притисак брига у души је такав да често не могу дуго ноћу да заспим, патим повремено од несанице. Прибојавам се да животни проблеми могу да се још више искомпликују и да онда више нећу бити у стању да се са њима изборим. Шта ми је чинити?

Не брини, није Господ далеко, Он је ту са Тобом, зато дочекуј све мирно, без журбе и нервозе, па ћеш моћи све издржати с Њим, свесилним Спаситељем нашим.
То је стварност. Дужности су такве наше да надилазе снаге и много моћнијих, али као што апостол Павле каже све можемо с Њим, Богом Који нам моћ даје (Фил. 4, 13).
Не бој се! Господ неће пустити да се кушамо више него што можемо да издржимо, него ће искушењу учинити и крај, да бисмо га могли поднети (1. Кор. 10, 13).
Зато је потребно само да себе смираваш, уносиш мир у душу, без нервозе, без бриге за сутра, с поверењем у Бога Који све може.

Свети патријарх Павле 
 
#ПатријархПавле, #СветиПатријархПавле, #PatrijarhPavle, #SvetiPatrijarhPavle , #стрес, #несаница, #бриге, #брига, #stres, #nesanica, #brige, #briga,

Нема коментара:

Постави коментар