11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 13. јануар 2019.

БУДИМО МУДРИ И ОПРЕЗНИ ПРЕМА ПОНУДАМА ОВОГА СВЕТА


31. децембар / 13. јануар
Св. Доситеј Загребачки Исповедник

Ваша Светости, живимо у времену које себе отворено назива „АНТИХРИШЋАНСКИМ“. Да ли треба одбацити као антихришћанско све што нам ово време нуди? Да ли је то уопште могуће, а да се не нађемо изоловани од друштва?

Живимо у тешким временима глобализације, у временима гажења основних људски права - права човека на живот, права детета да буде рођено, права родитеља да своје дете (хришћански) васпита и води, права мајке да буде брижна мајка свом детету и супруга своме мужу, права човека да буде човек!
Ствара се чудовишна глобалистичка цивилизација по мери изопаченог морала, без квасца вечног смисла љуског живота. Таква цивилизација, све док је у супротности са васкрслим Христом и његовом благом науком, не може преживети.
Имајући то у виду, будимо мудри и опрезни када прилазимо нездравој трпези понуде овога света. Изаберимо с ње само оно што је за Христа вредно и достојно нашег звања и достојанства.
Све псеудоцивилизацијско, извитоперено и нехумано одбацимо, као што је Христос одбацио понуду кушача на гори кушања: „Ако ми се поклониш, све ово што видиш биће твоје!“

Нема коментара:

Постави коментар