11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 13. новембар 2018.

Посета парохији Светог Николаја на Новом Зеланду


Владика Силуан позвао Србе на Новом Зеланду на очувања православне вере и наслеђа и образовање деце у духу православља

На празник Светог великомученика Димитрија Солунског, 8. новембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан започео је канонску посету Новом Зеланду служећи свету архијерејску Литургију у Крајстчерчу на Јужном острву Новог Зеланда.

Литургија је служена у цркви Светог Николаја Руске Православне Заграничне Цркве која је и дом верујућим Србима Мисионарске парохије Светог Николаја Српске Православне Цркве од оснивања 2008 године. Преосвећеном Епископу су саслуживали руски свештеници протојереј Валентин Басјук и јереј Евгеније Куланов, јереј Предраг Грубачки, румунски свештеник Ден Хејворт, протођакон Миодраг Томић и ђакон Владимир Филиповић.

У надахнутој беседи епископ Силуан се осврнуо на живот и страдање Светог Димитрија који је својим великомучеништвом показао пут и постао пример свим верујућим хришћанима. После службе је организована трпеза љубави.

У току посете Преосвећени Владика је разговарао са верним српским народом о проблемима са којом се малобројна српска заједница сусреће у најудаљенијој земљи од Отаџбине. Владика је беседио о насушној потреби очувања православне вере и наслеђа и образовања деце у духу православља.

Била је то прва канонска посета епископа Силуана Мисионарској парохији Светог Николаја Мирликијског у Крајстчерчу.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска




Нема коментара:

Постави коментар