11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 09. август 2020.

Молитва Светом Великомученику и Исцелитељу Пантелејмону Преосвећеног Јеремије (отшелника)

Молитва Светом Великомученику и Исцелитељу Пантелејмону Преосвећеног Јеремије (отшелника)
Моли Бога за нас, Свети Великомучениче и Исцелитељу Пантелејмоне, не допусти да у нама и даље остану оне болести од којих страдамо и душом и телом. Исцели те ране и повреде које нам причињавају наше страсти. Болујемо од лењости и раслабљености -исцели нас. Болујемо од привезаности и пристрасности према земаљским стварима - исцели нас. Болујемо, о свети Пантелејмоне, болујемо од заборавности према делу нашег спасења, од заборављања наших грехова и немоћи, наших обавеза - исцели нас. Болујемо од злопамћења, гневљивости, мржње - исцели, о исцелитељу Светогорски и целог света. Болујемо од зависти, 
гордости, надмености, преузношења и поред све наше незнатности и непотребности - исцели нас. Болујемо од многих и разних напада телоугађања: од преједања, неуздржања, многоједења, сластољубља - исцели нас. Болујемо од сањивости, учмалости, многоговорења, празнословља, осуђивања - исцели нас, о свети Пантелејмоне! Болују наше очи од греховног гледања, болују наше уши од слушања празних разговора, оговарања, клевета - исцели нас. Болују наше руке од нерасположења према уздизању на молитву и према давању милостиње - исцели нас. Болују наше ноге од нехтења да хитају у цркву Господњу, и од жеље да ходе по широким улицама и да посећују мирске куће - исцели нас. Болује, много болује, наш језик, уста наша од: брбљања, наклапања, празнословља, оговарања, од неузношења молитава и мољења и од неславословљења Бога, или од њиховог немарног узношења, расејено, без пажње и разумевања - исцели нас, о милостиви. Болујемо ми од главе до ногу: болује у нама разум од неразумевања, безумља, неразумности; болује у нама воља, због одвраћања од занимања за свете ствари, и стремљења ка оним штетним и богопротивним; болује у нама наше памћење, заборављајући своја сагрешења, и држећи у себи са злопамћењем сагрешења и увреде наших ближњих; болује у нама наша уобразиља не умејући и не желећии да нам живо представи нашу смрту, вечне муке грешника, блага Царства Небеског, гнев Божији, Христова крсна страдања, Његово Распеће - исцели нас, о свети Пантелејмоне!

Све у нама болује. Изнемогава и сва наша душа, са свим својим силама и способностима. Болује и сво тело наше са свим својим удовима. Исцели нас, о свети Пантелејмоне, Исцелитељу бесплатни и Лекару љубављу преиспуњени, слуго Пресвете Богородице, и не остави нашу грешност у толиким болестима, и у толиким немоћима: да бих, исцеливши се твојом благодаћу, прослављао Пресвету Тројицу, Оца и Сина и Светога Духа, и Пресвету Богородицу, Која тебе на служење болесним, шаље, и да бих благодарио за твоју, о Свети Пантелејмоне, исцељујућу светињу у векове. Амин.

Извор: Манастир Лешје
фото - сестре
 #светиПантелејмон, #svetivelikomucenikPantelejmon, #светипантелејмон, #svetipantelejmon,

Нема коментара:

Постави коментар