11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 11. јун 2018.

Канонска посета Епископа жичког Господина Јустина Цветкама


Друге недеље по Духовима ,а на дан када Света Црква прославља успомену на Сабор свих подвижника просијавших на Светој Гори Атонској и када се слави успомена Светог Никите Исповедника Халкидонског, у селу Цветкама код Краљева виноград Господњи посетио је Преосвећени Владика жички господин Јустин.

Свог архипастира је са радошћу дочекао верни народ овог краја. У чину литургијског благодарења Господу „због свега и за све“ Преосвећеноме Владики саслуживали су архијерејски намесник жички протојереј ставрофор Ненад Илић, протосинђел Сава (Илић), војни свештеник потпоручник Владимир Благојевић, ђакон Стефан Милошевски, као и старешина храма у Цветкама протојереј Иван Терзић, уз певање црквеног хора из Краљева.

У својој беседи Преосвећени Владика је подсетио присутни народ да је Васкрсли Господ наш Исус Христос Спаситељ света испунивши своје обећање ниспослао Духа Светог на своју Цркву и да је Црква једино место где се ми спасавамо. “Дивна је благодат када можемо барем недељно да дођемо у свети храм, да се сусретнемо са својим ближњима и са својим Господом. Када се са њима сусрећемо онда се сусрећемо са самим собом, са својим слабостима, са својим несавршеностима. Слушајући Јеванђење Христово и држећи заповести Његове, ми узрастамо у меру висине раста Христовог. Без тога ми смо и даље у греху, и даље смо слаби људи“.

Преосвећени Владика је осврнувши се на јеванђелско читање о рибарима, потоњим апостолима, које Христос позива и који полазе за Њим оставивши мреже своје, поучио да и ми треба у овом свету да својим животима сведочимо оно у шта верујемо, оно што је нада нашега спасења.

Након Причешћа најсветијим тајнама и завршене Свете Литургије, уготовљено је послужење за сав присутни народ.

Протојереј Иван Терзић
Извор: Епархија жичка








Нема коментара:

Постави коментар