11111111111111

Претражи овај блог

петак, 8. јун 2018.

Слава храма на Кудељарском насипу у Панчеву


У недељу, 3. jуна 2018. године, када Света Црква слави Свете цара Константина и царицу Јелену, парохијани храма на Кудељарском насипу у Панчеву имали су троструку радост.

Прва радост била је посета Епископа банатског г. Никанора који је началствовао светом Литургијом. Саслуживали су протојереји-ставрофори Oгњен Вељанчић - старешина Саборног храма у Вршцу, и Радослав Радмановић - архијерејски намесник панчевачки, протојереј Бојан Кошанин - парох у Стрелишту, протонамесник Бранко Божић - старешина храма, и ђакон Мирко Петровић.

Свечани тон богослужењу својим торжественим појањем дали су протојереј Новица Тодоровић и ђакон Ненад Савић из Панчева, а апостол је читала монахиња Марија из Вршца.

Друга радост јесте прослављање празника Светог цара Константина и царице Јелене, храмовне славе, која је била повод да се многобројни парохијани окупе око славског колача који је са љубављу припремила кума славе Јелена Стефанов Војчић. Кумство за следећу годину преузела је Верица Адамов Станковић.

Трећа радост било је освећење два крста и три звона за храм.

Старешина храма Светих цара Константина и царице Јелене протонамесник Бранко Божић захвалио је епископу Никанору на служби у храму и свима који помажу изградњу храма. Литургијско сабрање настављено око славске трпезе у радости, са заједничком жељом да светлост празника парохијане храма на Кудељарском насипу обасјава и у будућим временима.

Свечано прослављање празника Светог цара Константина и царице Јелене започето је 2. јуна свечаним вечерњем које је служио протонамесник Бранко Божић, старешина храма, док је за певницом појао вероучитељ Миладин Лукета.

Храм Светог цара Константина и царицу Јелене на Кудељарском Насипу у Панчеву је нови храм. У току је његова изградња, ренутно се изводе радови на покривању храма. -Уз Божју помоћ и светитеља заштитника храма верујемо да ће храм бити покривен до следеће славе, поручују марљиви свештеници и парохијани који позивају људе добре воље да помогну завршетак изградње храма уплатом прилога на динарски рачун храма број 355-3200265520-19.

Извор: Епархија банатска




Нема коментара:

Постави коментар