11111111111111

Претражи овај блог

уторак, 15. мај 2018.

Митрополит Хризостом богослужио у Калиновику


Дана 13. маја 2018. године у Недељу о слепоме и на дан успомене Светог апостола Јакова Зеведејева, Митрополит дабробосански г. Хризостом посетио је, по први пут, Калиновик и у парохијском храму Светих апостола Петра и Павла служио свету архијерејску Литургију.

Саслуживали су протојереј-ставрофор др Ранко Билинац, јереји Никола Ковач, Марко Билинац и Душан Андрић, као и ђакон Будимир Гардовић.

Долазак митрополита Хризостома у Калиновик био је разлог више да многобројни верници ове варошице похрле у свети храм и заједно са својим Митрополитом и свештенством помоле се Богу и причесте се пречистим и животворним тајнама Тела и Крви Господа нашег Исуса Христа.

Видно задовољан молитвеним доживљајем у Калиновику Високопреосвећени је истакао: -Угледајући се на слијепога из Јеванђеља, вјерујући у оно што нам свети јеванђелист свједочи познајмо Христа Бога нашега и на питање у кога ми хришћани вјерујемо исповједимо своју вјеру ријечима: вјерујемо у Сина Божјега Исуса Христа који својим дјелима свједочи Оца Свога и Бога нашег и клањамо му се.

Извор: Митрополија дабробосанска




Нема коментара:

Постави коментар