11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 5. фебруар 2018.

Светосавске светиње стигле у Цетињски манастир

У недељу, 4. фебруара 2018. године, у Цетињски манастир стигле су светиње које поводом светосавских прослава походе манастире и цркве Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке од 26. јанаура до 5. фебруара 2018. године.

Часни крст Светог Саве из ризнице манастира Савине, епитрахиљ Светог Саве из ризнице Цетињског манастира и патерицу Светог Саве из ризнице манастира Мораче у Цетињски манастир је донео је игуман манастира Подмаине Рафаило Бољевић са братијом.

Светосавске светиње испред Цетињског манастира дочекао је Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије са свештенством, монасима Цетињског манастира, верним народом и професорима и ученицима Богословије Светог Петра Цетињског.

Потом су свечано бденије у цркви Рождества Пресвете Богородице служили јеромонах Прохор Јосифов и јерођакон Онуфрије Савић. Појали су ученици Цетињске богословије предвођени професором Црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем.

После прочитаног Јеванђеља Високопреосвештени Митрополит се сабранима обратио беседом о светињама у Црној Гори и Светом Сави Равноапостолном, просветитељу и првом Архиепископу српском.

Светосавске светиње су положене на ћивот Светог Петра Цетињског верном народу на поклоњење.

Извор: Митрополија црногорско-приморска






Нема коментара:

Постави коментар