11111111111111

Претражи овај блог

недеља, 10. децембар 2017.

Митрополитова jеванђељска мисија у Колумбији

Попут оних првих апостола, њихових ученика и нових просветитеља и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије ослушкује глас Божји који одјекује: „Идите и крштавајте све народе“, настављајући јеванђељску мисију у Јужној Америци.

Свој боравак Митрополит наставља проповиједајући Ријеч Божју у Колумбији. Ова далека јужноамеричка земља, која носи име Кристофера Колумба, човјека који је открио Америку, последњих година има и православне мисионаре који сабирају стадо Христово у једно тијело - Цркву Његову Православну.

У петак, 8. децембра 2017. године, у Колумбију је допутовао и Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски и администратор јужно-централноамерички г. Амфилохије који је сутрадан, 9. децембра 2017. године, присуствовао светој Литургији у цркви Свете Тројице у Медељину коју је служио отац Симеон (Лопез).

После прочитаног Јеванђеља отац Симеон је бесједио вјерном народу о устројству Цркве Православне – Једне Свете, Саборне и Апостолске. Дотакао се отац Симеон свете Литургије као централне службе у Православној Цркви у којој се огледа јединство Цркве, као и значаја и улоге Епископа у Цркви, као онога који је слика Христова.

На крају Литургије служен је помен за све упокојене сроднике ове хришћанске заједнице.

После Литургије Митрополит је крстио двоје Колумбијаца и дао им имена - Андреј и Јелена, поручивши да треба да се угледају на Светог апостола Андреја и Свету равноапостолну царицу Јелену.

Ово благословено сабрање настављено је за трпезом коју су домаћини припремили за ову прилику.

У недељу, 10. децембра 2017. године, митрополит Амфилохије ће служити свету Литургију на којој ће рукополижити колумбијца Естебана (Стефана), свршеног студента теологије на Католичком теолошком факултету у Колумбији, у чин ђакона.

Естебан Алфонсо Диас Нињо, рођен у граду Дуитама у Колумбији, дjетињство је провео у Венецуели. Био је католички монах у реду Доминиканаца у Боготи и у том манастиру је студирао теологију, а прије тога је завршио философију и историју на универзитету Сан Томас у Боготи (Колумбија).

протођакон Владимир Јарамаз
Извор: Митрополија црногорско-приморска 




Нема коментара:

Постави коментар