11111111111111

Претражи овај блог

среда, 6. децембар 2017.

Прва недеља поста у Епархији зворничко-тузланској

-Нема љепшег тренутка него видјети дјечицу како приступају светој Чаши, јер то је доказ да је наша вјера у Васкрслог Господа жива вјера. Није обичај, већ нешто што живи у нама и нешто по чему треба да живимо, поручује вероучитељ прота Драган Петровић.

У суботу, 2. децембра 2017. године, када наша Црква молитвено прославља Светог пророка Авдију, Светог мученика Варлаама и Преподобног Јоасафа у евхаристијском сабрању храма Успења Пресвете Богородице, које је предводио протојереј-ставрофор Небојша Драшкић, учествовали су ученици из основних школа у Брчко Дистрикту.

Ученици су дошли предвођени својим катихетама: протојерејем-ставрофором Александаром Михајловићем, јерејем Спасојом Радовановићем, протођаконом Драганом Поповићем, Јованом Рикановићем, Ђорђем Глигићем, Владом Мојевићем и Небојшом Ераком. На овај начин се оно што деца уче у школи потврђује и у животу, а то је да смо сви једно у Богомладенцу Христу.

Дана 2. децембра 2017. године у храму Христа Спаситеља у Доњем Брезику служена је света литургија на којој је обављено причешће деце школског и предшколског узраста. Литургију је служио протојереј-ставрофор Саво Тодоровић уз саслужење протођакона Жељка Секулића.

На крају литургијског сабрања, старјешина храма, прота Вујадин Станишић захвалиo је деци и родитељима што су се и ове године одазвали у великом броју и позвао их да се на исти начин што чешће сабирају у цркви.

Како нам је жеља да изучавамо православну веронауку, још већа нам је жеља да живиммо по оном што изучавамо, поручили су ученици Основне школе „Васо Пелагић" из Пелагићева, који већ традиционално своју веронауку показују на делу.

Тако је било и 1. децембра 2017. године када су приступили светој Чаши на Литургији коју је служио протојереј-ставрофор Драган Петровић, парох друге парохије горњожабарске. Ученици су са својим вјеручитељем протојерејем-ставрофором Миодрагом Каиновић дошли на свету Литургију на којој су се причестили.

-Нема љепшег тренутка него видјети дјечицу како приступају светој Чаши, јер то је доказ да је наша вјера у Васкрслог Господа жива вјера. Није обичај, већ нешто што живи у нама и нешто по чему треба да живимо, поручио је прота Драган Петровић.

Извор: Епархија зворничко-тузланска




Нема коментара:

Постави коментар