11111111111111

Претражи овај блог

понедељак, 11. децембар 2017.

Рукоположење у Покровској цркви

Његова Светост Патријарх српски  г. Иринеј служио је 10. децембра 2017. године свету архијерејску Литургију у храму Покрова Пресвете Богородице на Звездари.

Том приликом Патријарх је рукоположио дипломираног теолога Уроша Стојановића у чин ђакона. Саслуживали су протојереји-ставрофори Стеван Станковић, Мирослав Миленковић и Драган Предић, протојереј Милутин Чекетић, јереји Гаврило Рајић и Иван Штрбачки, протођакон Стеван Рапајић, ђакони Драган Танасијевић, Никола Јанковић и Немања Калем.

Патријарх Иринеј се обратио верницима који су испунили Покровски храм беседом о Божићном посту: -Као што је Господ Христос лечио на сабат, тако и ми не смемо недељом и празницима ленствовати, веч тај дан морамо посветити Господу Богу, најпре Литургијом и причешћем, али и доброчинствима.

На крају беседе Патријарх је пожелео новом ђакону Урошу срећу у ђаконској служби. Велики број дечице и присутних верника  приступио је светом причешћу. После Литургије за све служашче и госте, ђакон Урош са породицом приредио је свечани ручак у Парохијском дому.

Фотографије погледајте у галерији слика.

Извор: Покровска црква




Нема коментара:

Постави коментар