11111111111111

Претражи овај блог

четвртак, 10. август 2017.

Oсвећење капеле Светог Пантелејмона у Обреновцу

Владика ваљевски г. Милутин освешато капелу Светог Пантелејмона при Геронтолошком центру у Обреновцу.

-Дужни смо да Господа волимо више него себе и да благодаримо Богу за све изобилне дарове којима нас милује и храни. Ево, и ова капела овде, дивна је светиња која је свима потребна, како младим тако и старим, јер ово је место где се човек сусреће са Господом, где може наћи мир и смирење. Благодарни смо директору ове установе као и оцу Немањи што се потрудише и подигоше овај олтар, да се и овде служи света Литургија и причешћује верни народ, речи су Епсикопа ваљевског г. Милутна упућене верном народу сабраном на светој архијерејској Литургији у новоподигнутој капели Светог Пантелејмона при Геронтолошком центру у Обреновцу.

Епископу су саслуживали су архимандрит Михаило Биковић - игуман манастира Јовање, протојереј ставрофор Јован Петровић, архијерејски намесник посавски, и протођакон Владимир Руменић. Благољепију дивног сабрања поводом освећења капеле допринео је Београдски мушки хор под уметничким вођством протођакона Владимира Руменића.

По завршетку свете Литургије уприличен је културно-уметнички програм у коме су узели учешће корисници Геронтолошког центра као и прослављени глумац и редитељ Радош Бајић.

Трпеза љубави, која је припремљена у просторијама Парохијског дома обреновачке цркве, заиста је била продужетак свете Литургије. Беседили су Епископ ваљевски г. Милутин и глумац и редитељ Радош Бајић, а речи захвалности и благодарности присутном народу и гостима упутили су главни иницијатори и организатори сабрања, протонамесник Немања Павловић, духовник при Геронтолошком центру, као и директор ове установе г. Зоран Суботић.

Извор: Епархија ваљевска




Нема коментара:

Постави коментар